Filmklubben: Perfect strangers og 37

Lørdag den 19 november 2016 viser Filmklubben, i samarbejde med Café Biografen, det italienske komedie-drama Perfect Strangers og den prisvindende film 37, som er instrueret af danske Puk Grasten.
Skaermbillede 2016 11 14 Kl 152224

Filmklubben lørdag den 19. november

Program:

Kl. 12.20: Perfect Strangers, 2016, Italien, 1 time 37 min

Kl. 16.40: 37, 2016, Danmark, 1 time 21 min

Billetprisen er 50 kr. mod forevisning af medlemskortet, der er personligt.

Der kan i Cafébiografen købes 2 billetter per klubmedlem til hver forestilling.

Bemærk: Billet kan først købes fra torsdag kl. 14 i den uge, filmen vises.

Billet købes fredag, hvis du vil være helt sikker. Der kan ikke reserveres billetter.

Perfect Strangers

I det italienske komedie-drama 'Perfect Strangers' sætter syv venner hinanden på en prøve: Kender de virkelig hinanden så godt, som de tror, de gør?

Under et middagsselskab foreslår værtinden Eva en dristig leg: Alle lægger deres telefoner på bordet og skal resten af aftenen dele de opkald og beskeder, de modtager, for at bevise, at de intet har at skjule for hinanden.

Men mobiltelefonerne holder på flere hemmeligheder, end nogen af middagsgæsterne i virkeligheden vil indrømme, selv overfor deres partnere og familiemedlemmer. Aftenen udvikler sig på dramatisk vis, og mindst ét ægteskab går i opløsning som følge af afsløringerne.

'Perfect Strangers' er et moderne kammerspil, som næsten udelukkende foregår på én location og udspiller sig over en enkelt aften. Filmen tackler det meget rettidige spørgsmål om, hvorvidt mobiltelefonerne har frataget os muligheden for at have et privatliv. (copyright: kino.dk)

37

Dramaet '37' er løst baseret på den sande historie om drabet på amerikanske Kitty Genovese i 1964.

Vi befinder os i en boligblok i New York, hvor 37 mennesker er vidner til, at Kitty bliver stukket ned og voldtaget. Ingen af hendes naboer vælger at gribe ind, og ingen ringer til politiet.

Hvad førte til denne kollektive fralæggelse af ansvar? Hvorfor denne passivitet?

Svaret på disse spørgsmål er op til tilskueren at finde frem til, for den debuterende danske instruktør, Puk Grasten, forsøger ikke at moralisere eller give lette løsninger.

'37' handler om en skamplet på den amerikanske selvforståelse, og der er ingen lette forklaringer på, hvorfor det gik, som det gjorde.

Puk Grasten modtog prisen for Bedste instruktion på filmfestivalen i Moskva, og den er løst baseret på en kortfilm af samme navn, der også er skrevet og produceret af instruktøren. Hun er i øvrigt datter af producenten Regner Grasten. (copyright: kino.dk)