Filmklubben: Klanen og Fuglene over sundet

Lørdag den 29. oktober viser Filmklubben, i samarbejde med Café Biografen, den prisvindende argentinske film Klanen og det danske 2. verdenskrigsdrama Fuglene over sundet.
Klanen fugleneoversundet

Filmklubben lørdag den 29. oktober 2016

Program:

Kl. 13.30: Klanen, 2015, Argentina, 1 time 50 min

Kl. 14.50: Fuglene over sundet, 2016, Danmark, 1 time 35 min

 

Billetprisen er 50 kr. mod forevisning af medlemskortet, der er personligt.

Der kan i Cafébiografen købes 2 billetter per klubmedlem til hver forestilling.

Bemærk: Billet kan først købes fra torsdag kl. 14 i den uge, filmen vises.

Billet købes fredag, hvis du vil være helt sikker. Der kan ikke reserveres billetter.

Klanen

Pablo Traperos svært kritikerroste thriller vandt Sølvløven i Venedig og slog alle rekorder i instruktørens hjemland Argentina, hvor den solgte over en halv million billetter alene i åbningsweekenden. Af gode grunde, for det skræmmende velspillede drama tænk Martin Scorsese på spansk kan prale af både saft, kraft og helt igennem virtuos instruktion. Filmen bygger på den sande historie om familien Puccio, som satte en skræk i livet på Buenos Aires’ pæne borgerskab tilbage i 1980’erne. Under den såkaldte 'beskidte krig' havde familiens patriark, Arquímedes (Guillermo Francella fra Oscarvinderen ’Øjnenes hemmelighed’), specialiseret sig i at få regimets politiske modstandere til at ’forsvinde’. Efter regimets fald er Arquímedes midlertidigt arbejdsløs, så han beslutter sig for at fortsætte kidnapningsarbejdet i eget regi med hele familien som mere eller mindre frivilligt medsammensvorne. Løsesummerne er med til at opretholde familiens sociale status, men det er ikke ensbetydende med at ofrene overlever opholdet i villaens interimistiske fangekælder. Filmen er produceret af det samme team, som gav os sidste års ’Wild Tales’.

Kilde: Camera Film 

Fuglene over sundet

Året er 1943. Arne Itkin (David Dencik) er en berømt jødisk jazzmusiker, der bor i København sammen med sin kone Miriam (Danica Curcic) og deres 6-årige søn Jacob. Der begynder at gå rygter om, at tyskerne vil deportere alle danske jøder, og da det bliver en realitet, må familien flygte fra deres hjem. De får at vide, at de kan blive sejlet til Sverige fra Gilleleje af lokale fiskere, men lokale kollaboratører og Gestapo kommer hurtigt på sporet af dem. Nu handler det om overlevelse for den lille familie, som håber, at de mennesker, der kan hjælpe, er til at stole på.
Kilde: Filmcompagniet