Filmklubben: "Prøven" og "Cezanne og Zola"

Lørdag den 20. maj 2017 viser Filmklubben, i samarbejde med Café Biografen, den rumænske Cannes-prisvinder "Prøven" og det smukke 1800-tals drama "Cezanne og Zola".
Proeven Cezanneogzola

Filmklubben lørdag den 20. maj 2017.

Kl. 13.15 - Prøven/2016/2 t og 8 min

Kl. 15.50 - Cezanne og Zola/2015/1 t og 57 min

Billetprisen er 50 kr. mod forevisning af medlemskortet, der er personligt.

Der kan i Cafébiografen købes 2 billetter per klubmedlem til hver forestilling.

Bemærk: Billet kan først købes fra torsdag kl. 14 i den uge, filmen vises.

Billet købes fredag, hvis du vil være helt sikker. Der kan ikke reserveres billetter.

Prøven

Den rumænske film 'Prøven' handler om teenagepigen Eliza, der står over for sine sidste eksamener på gymnasiet.

Eliza bejler til et stipendium, som kan give adgang til et eliteuniversitet i England, men for at alt skal falde i hak, kræver det toppræstationer til eksamen.

En dag lige inden de store prøver bliver Eliza overfaldet og forsøgt voldtaget af en ukendt gerningsmand. Hændelsen lægger sig som en tung skygge over teenageren, og den ellers lyse fremtid synes nu i fare.

Den unge piges far, Romeo, der er en respekteret kirurg, må nu tage sagen i egen hånd og forsøge at navigere i et system, der er præget bureaukrati og korruption.

'Prøven' er et humanistisk drama, hvor samfundskritikken sniger sig ind uden at blive overdøvende, eller at det går ud over følelsen af realisme.(kino.dk)

Cezanne og Zola

Filmen 'Cézanne og Zola' er et biografisk drama om titelkaraktererne, en forfatter og en maler, fra 1800-tallets Frankrig.

De to franske legender har siden teenageårene delt alt – håb, tvivl, frygt og drømme om berømmelse.

Cézanne kom fra en rig familie og Zola fra en fattig, men det gjorde ikke nogen forskel. Sammen forlod de Aix en-Provence til fordel for Paris, Montmartre og Batignolles, fyldt med kvinder, absint og kultur.

Det berømte bohemeliv bliver udlevet, men da Zola får succes med sine skriverier, og Cézanne ikke bliver en helt så vellykket kunstner, vil deres venskab komme på en hård prøve. (kino.dk)