Mindeord for Poul Løgstrup Anthoniussen

Ganske få gange i vores liv, krydser vi veje med et menneske, hvor man tænker: ham eller hende kan jeg udrette noget sammen med. Dét menneske kan gøre mig dygtigere end jeg er alene. Når man er så heldig, må man vove at lade sådan et menneske komme tæt på. Formår man det, kan man til gengæld række efter stjernerne, men man gør samtidig sig selv sårbar i forhold til at miste.

Poul var sådan et menneske – som vi nu har mistet.

Det er svært at finde de ord, der beskriver dybden, det fine og det solide aftryk, som Poul har sat på byen, på mig og på mennesker omkring sig. Det er svært at formidle den betydning, Poul havde for sine medarbejdere, byens politikere og børnene af Odense. Hans virke vil trække spor mange år ind fremtiden som handlinger og beslutninger, der bliver gennemført i Odense. Der er børneliv, der bliver anderledes gode, fordi han var her.

På samme måde satte han varige spor i de mennesker, der krydsede hans vej. Jeg har mistet en samarbejdspartner ud over det sædvanlige og forventelige. Børn- og Ungeforvaltningen har mistet en visionær og yderst afholdt adm. direktør, med en stor begavelse og med de fineste værdier. Poul var sådan et menneske, der bragte én videre end det, man selv troede, man skulle eller kunne.

Jeg vil savne Poul usigeligt, men uden at miste håbet, humøret og modet, som var det Poul gav mig med på vejen.

Til alle der holdt af Poul, ved jeg, at han ville ønske, at I skal gå ud og tage jeres kampe og løse jeres opgaver samvittighedsfuldt, ærligt og med hinanden. I Pouls ånd skal vi sammen fortsætte med at gøre børneliv i Odense bedre.

Alle tanker går i denne svære tid til de efterladte – hans kone, Helle og børnene, Nanna og Anders.

Poul blev ansat i Odense Kommune i 2011, hvor han kom til som skolechef. I 2015 blev han adm. direktør for Børn- og Ungeforvaltningens ca. 6000 medarbejdere.

Poul afgik lørdag den 7. december 2019 ved døden efter en tragisk trafikulykke torsdag aften den 5. december 2019.

Æret være Poul Løgstrup Anthoniussens minde.

Emner

Målgruppe