Politik Vi mener

"De fremmeste lærere"

Byrådet afviser forslag om ny arbejdstidsaftale

Enhedslisten havde sat et forslag om ny arbejdstidsaftale med lærerne i Odense på Byrådets dagsorden onsdag den 26. juni 2012.

Forslaget gik ud på, at Odense Kommune umiddelbart efter sommerferien skulle indlede forhandlinger med Odense Lærerforening om en ny kommunal arbejdstidsaftale for de kommende år med udgangspunkt i A08-aftalen.

Per Berga Rasmussen fra Enhedslisten motiverede forslaget i Byrådssalen:
- De bedste resultater får man gennem samarbejde og lokale aftaler, sagde han og undrede sig over sprogbrugen i en anbefaling fra Børn- og Ungeforvaltningen, som gik imod partiets forslag:
- Der står her, at "udviklingen skabes gennem dialog og samarbejde med alle lokale interessenter, ikke mindst de mest fremmeste lærere. Hvem er det? Er det dem, der er enige med rådmanden?

På siden til højre kan du læse hele notatet, som Per Berga refererede til.

-For mig at se er den vigtigste lokale interessent på dette område da Odense Lærerforening, lød det fra Per Berga, der adresserede spørgsmålet om, hvem "de mest fremmeste lærere" er til rådmand Brian Dybro.

Det svarede SF-rådmanden dog ikke på, men han tog - som et meget stort flertal i Byrådet - afstand fra forslaget fra Enhedslisten. Kun løsgængeren Dahir Roobleh var enig med Enhedslisten, og forslaget blev dermed forkastet.

Notat om "De fremmeste lærere"