Nyhedsoversigt

 • Medlemsinformation 28. februar 2017

  Til minde om Bent

  Fredag morgen d. 24. februar fik vi den triste meddelelse, at vores afholdte konsulent gennem mange år, Bent Th. Hansen, stille var sovet ind efter kort tids sygdom.

 • Nyheder 26. februar 2017

  LærerBladet: Forskning og magt

  En af landets mest dominerende forskere i pædagogik, Lars Qvortrup, er træt af at blive beskyldt for ensidigt at ville fremme en læringsdagsorden for Grundtvig-bashing, for at bruge Niklas Luhmanns systemteori som en ideologi eller trosretning og for at skulle tilhøre et oligarki. Ingen af delene passer, siger han. Men en mere filosofisk og normativ tilgang til skole og undervisning har ikke været hans boldgade.

 • Nyheder 26. februar 2017

  LærerBladet: Det sejler!

  Modtagelse af flygtningeelever. Manglende koordinering på området og ny modtageflex-ordning lader flygtningebørn, der kun kan deres hjemlands sprog, i stikken, mener netværket af lærere, der underviser i dansk som andetsprog i Odense.

 • Medlemsinformation / Nyheder 26. februar 2017

  LærerBladet: Mangelfulde opgaveoversigter

  Skolelederen skal ifølge lokalaftalen angive det forventede tidsforbrug til undervisning, forberedelse og øvrige opgaver. Det står der i aftaleteksten. Hvis der er flere opgaver, end tiden og ressourcerne tillader, må der ifølge Odense Lærerforening prioriteres. Men det er langt fra alle skoleledere, der lever op til denne del af aftalen.

 • Nyheder 24. februar 2017

  LærerBladet: Kortere skoledag

  Skolelederne i Odense får fra næste skoleår beføjelser til selv at afgøre, om en klasse har behov for en kortere skoledag. Den uderstøttende undervisning kan veksles til tolærertimer. Men kun efter en konkret vurdering af den enkelte klasses behov. Odense Lærerforening ser muligheder med bedre betingelser for inklusion gennem indførelse af såkaldt co-teaching.

 • Nyheder 24. februar 2017

  LærerBladet: Merete Riisager rykker!

  Nye toner fra undervisningsministeriet. Læringsmålene nedtones af den nye undervisningsminister, Merete Riisager, der vil flytte fokus i skolen til undervisning, kundskaber og dannelse. Hun vil kigge på vejledningen, der ikke er en del af reformen. -Læringsmålene skal være understøttende og ikke stå i vejen for undervisningen, siger hun.

 • Medlemsinformation 24. februar 2017

  Kontoret er lukket fredag den 24. februar

  Det er med stor sorg, at vi desværre må meddele, at konsulent Bent Th. Hansen er sovet stille ind efter kort tids sygdom. Kontoret er derfor lukket fredag den 24. februar.

 • Medlemsinformation 22. februar 2017

  Filmklubben: Gold og La la land

  Lørdag den 25. februar viser Filmklubben, i samarbejde med Cafe Biografen, Gold med Matthew McConaughey i hovedrollen og Oscar favoritten La la land.

 • Nyheder 10. februar 2017

  Hvem skriver den bedste 1. maj tale?

  Hvis du underviser 9. eller 10. klasser, så har de mulighed for at deltage i elevkonkurrencen til årets 1. maj arrangement. De skal skrive en 1. maj tale og vinderen får lov til at afholde den på selve dagen.

 • Medlemsinformation 08. februar 2017

  OLF's sekretariat er lukket i uge 7

  Ved uopsættelige sager kan du ringe til os: Mandag, onsdag og fredag på tlf. 66126890 (kl. 9 – 11) og Tirsdag og torsdag på tlf. 23301268 (kl. 9 – 11) Vi åbner igen mandag den 20. februar kl. 9.